x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Φωτοθεραπεία: Με τη δύναμη του Φωτός

όπως εμφανίστηκε στο Madame Figaro

Σε κάθε ευκαιρία η Τζένιφερ Λόπεζ δηλώνει πως οφείλει το πανέμορφο πρόσωπό της στην φωτοθεραπεία. Η Ολίβια Γουάιλντ, η Τζέσικα Άλμπα και η Μισέλ Γουίλιαμς επιλέγουν επίσης την ίδια μέθοδο για να έχουν πάντα άψογη επιδερμίδα που ακτινοβολεί εκ των έσω.

Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να περπατήσεις στο κόκκινο χαλί, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πλέον δημοφιλή θεραπεία στο πολύ απαιτητικό Χόλυγουντ.

Η μέθοδος

H φωτοθεραπεία, γνωστή και ως φωτοδυναμική θεραπεία, στοχεύει στην διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας του δέρματος και την αντιμετώπιση ανωμαλιών και φθορών, όπως η ακμή, η γήρανση, διόρθωση, οι ανομοιομορφίες και η έλλειψη φωτεινότητας και τόνου. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιείται φως σε συγκεκριμένα μήκη φάσματος (μπλε, κοκκινο, υπέρυθρο). Άλλωστε, έρευνες έχουν αποδείξει την ευεργετική επίδραση συγκεκριμένων φασμάτων φωτός στην υφή, τη σφριγηλότητα και και τη φωτεινότητα του δέρματος, αλλά και την θεραπευτική τους δύναμη σε καποιες παθολογικες καταστάσεις, όπως η ακμή. Σε μια συνεδρία φωτοδυναμικής θεραπείας, το δέρμα μας απορροφά όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της φωτεινής ακτινοβολίας στενού φάσματος. Πιο συγκεκριμένα, δεσμίδες λευκού και κόκκινου φωτός ενεργοποιούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, καθώς και την ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται, ενώ με το κατάλληλης έντασης και διάρκειας πρωτόκολλο συνεδριών οι γραμμές μειώνονται, κηλίδες και δυσχρωμίες εξασθενούν και το δέρμα αποκτά μια ομοιόμορφη, λαμπερή όψη και υφή, λες και το φως αιχμαλωτίζεται και εκπέμπεται από μέσα. Επίσης έχει αποδειχθεί πως η έκθεση μας σε κατάλληλες συχνότητες φωτός μέσα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του ειδικού ιατρείου φωτός επιδρούν θετικά σε όλους τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στην εμφάνιση ακμής. Στο ιατρείο η υπο θεραπεία περιοχή τίθεται κάτω από το φως και ο γιατρος καθορίζει, τις κατάλληλες παραμέτρους, δηλαδή το είδος φωτος που θα χρησιμοποιηθεί, το μηκος φάσματος καθώς και τον χρόνο παραμονής, ανάλογα με το περιστατικό και τα επιθυμητά αποτελέσματα

Ουσιαστικά η φωτοθεραπεία υπόσχεται ένα πιο υγιές δέρμα μέσα από διαδικάσία της ενδογενούς ανάπλασης, συνεδρείες χωρις πόνο και παρενέργειες, καθώς και οικονομία χρόνου, αφού κάθε συνεδρία διαρκεί ελάχιστα και μπορείς να επιστρέψεις άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες σου.

Χρόνος

Χρειάζονται μόλις 20 λεπτά και συστήνονται συνήθως 2 συνεδρίες την εβδομάδα με απόσταση 2 ημερών μεταξύ τους Η διάρκεια της θεραπείας καθορίζεται ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ύστερα από 1- 1 1/2 μήνα. Δεν χρειάζεται επανάληψη για συντήρηση μετά το τέλος των θεραπειων, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις συστήνεται, ειδικά όταν στοχεύουμε στην αντιγήρανση και στην ανάπλαση, να επαναλαμβάνεται ένα προγραμμα θεραπειών 1- 2 φορές τον χρόνο.

Ενδείκνυται

Συνήθως η φωτοθεραπεία εφαρμόζεται στο πρόσωπο, ωστόσο εφαρμόζεται συχνά και σε περιοχές όπως οι μασχάλες, οι μηρο-βουβωνικές πτυχές και γενικα στις πτυχές (π.χ. κάτω από το στήθος) καθώς εκεί εφανίζεται ιδρωταδενίτιδα, δηλαδή ανάστροφη ακμή. Πρόκειται για συμπληρωματική θεραπεία που έρχεται να επισφραγίσει και να ενισχύσει με τις ευεργετικές ιδιότητες της φωτεινής ακτινοβολίας τα αποτελέσματα άλλων μεθόδων. Καλύτερα αποτελέσματα βλέπουμε συνήθως σε ήπια προς μέτρια ακμή, συνδυαστικά με τοπική θεραπεία, καθώς και στην αντίγηρανση και στην ανάπλαση δέρματος.

Αντενδείξεις

Η θεραπεία δεν ενδείκνυται για άτομα που παίρνουν ρετινοειδή από το στόμα. Στην περίπτωση αυτή μπορούν, αν θέλουν, να κάνουν φωτοθεραπεία μετά την φαρμακευτική αγωγή. Επίσης αποφεύγεται η εφαρμογή σε εγκύους, αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αντενδείξεις. Επίσης, δεν έχουν αναφερθεί επιπλοκές από την ίδια την θεραπεία, καθώς όλοι οι παράγοντες είναι απόλυτα ελεγχόμενοι.

Μετά την συνεδρία

Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια, ερεθισμός, σημάδι ή πόνος. Φυσικά, όπως ύστερα από κάθε θεραπεία στο ιατρείο, συστήνεται απαραίτητα η χρήση αντηλιακού.

Συνδυασμοί

Συνδυάζεται ιδανικά με με μεσοθεραπεία (όχι στην ίδια συνεδρία) για μέγιστα αποτελέσματα στην αντιγήρανση. Για την καταπολέμηση της ακμής μπορεί να συνδυαστεί και με τοπική θεραπεία, αλλά και με αγωγή από το στόμα, όχι όμως με ρετινοειδή

Ενδεικτικό κόστος

Περίπου €30 ανά συνεδρία.


e-genius.gr ...intelligent web software