5 θαυματουργά συστατικά για τέλεια επιδερμίδα!
Με την κοσμετολογία και τη δερματολογία να κάνουν διαρκώς αλματώδη βήματα προκειμένου να χαρίσουν στις γυναίκες το αιώνιο όνειρο της άψογης επιδερμίδας, ακούμε συνέχεια για νέα θαυματουργά συστατικά.
Η δερματολόγος Δρ. Ευγενία Καλογεροπούλου του 33 Derma Clinic (www.33dermaclinic.com) μας μιλάει για τους 5 ισχυρούς παράγοντες που θεωρούνται αυτή τη στιγμή τα πιο αποτελεσματικά όπλα στη φαρέτρα των επιστημόνων και θα πρέπει να αναζητάτε στα καλλυντικά και τις θεραπείες που επιλέγετε στο ιατρείο.
Θαυματουργή ειδικά αυτή τη μεταβατική περίοδο, από το καλοκαίρι στο χειμώνα, που χρειαζόμαστε πραγματικά εντατική φροντίδα. Διεγείρει και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, επαναδομεί και ανανεώνει την επιδερμίδα, προσφέρει αντιοξειδωτική δράση και προλαμβάνει τη φωτογήρανση, ενώ χαρίζει στο πρόσωπο μοναδική λάμψη. Χρησιμοποιείται μόνο βράδυ, ενώ το πρωί απαιτείται καθαρισμός και οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία. Τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά θεαματικά.
Τα προβιοτικά έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση σε προϊόντα ενυδάτωσης με στόχο την ενίσχυση της φυσιολογικής άμυνας του δέρματος, την αντιοξειδωτική δράση και βέβαια την ενυδάτωση. Ο συνδυασμός τους σε προηγμένες συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ, που έχει τη δυνατότητα να απορροφά νερό 1000 φορές πολλαπλάσιο του βάρους του, αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στην απόκτηση υπέροχης, υγιούς, νεανικής επιδερμίδας.
Πρόκειται για έναν επαναστατικό ενυδατικό παράγοντα που κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα μας με δυνατότητα να απορροφά νερό 1500(!) φορές το βάρος του. Θεωρείται ότι θα αντικαταστήσει το δημοφιλές σήμερα υαλουρονικο οξύ, το οποίο απορροφά νερό 1000 φορές πολλαπλάσιο του βάρους του. Για να μιλήσουμε επιστημονικά, πρόκειται για ένα βίο-τεχνολογικό ανιονικό πολυσακχαρίτη που προέρχεται από βακτηριακή ζύμωση. Το αποτέλεσμα της χρήσης προϊόντων με fucogel είναι βαθιά ενυδάτωση και φανερά λαμπερή επιδερμίδα. Μια από τις πρώτες θεραπείες που έχουν ενσωματώσει τον ισχυρό αυτό παράγοντα ενυδάτωσης είναι η O2 Lift που διατίθεται για συνεδρίες αποκλειστικά στο ιατρείο και η οποία περιέχει και τον επόμενο ισχυρό παράγοντα, τα βλαστοκύτταρα από φυτά.
Πολύ συχνά τελευταία ακούμε για βλαστοκύτταρα και αναρωτιούνται πολλοί γιατί τόσος θόρυβος. Με τον όρο βλαστοκύτταρα αναφερόμαστε σε αδιαφοροποίητα κύτταρα τα οποία μπορούν να προέρθουν από διάφορους ζωντανούς οργανισμους και ουσιαστικά είναι φορείς νέων κυττάρων, νέας ζωής. Φανταστείτε ότι στα φυτά τα βλαστοκύτταρα είναι ικανά να αναγεννουν νέα μέρη μετά από καταστροφή. Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τα φυτικά εκχυλίσματα στις θεραπείες ομορφιάς. Τα παραδοσιακά φυτικά εκχυλίσματα περιέχουν ενεργά μόρια -πολυφαινόλες, πολυσακχαριτες, αμινοξέα - που κάνουν θαύματα για το δέρμα. Έχουν αντιοξειδωτικη δράση, ενυδατώνουν, χαρίζουν λάμψη, προάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου και τη διαδικασία ανάπλασης. Γιατί όμως τα φυτικά βλαστοκύτταρα θεωρούνται ανώτερα από τα συνήθη φυτικά εκχυλίσματα; Η πολλαπλά ευεργετική τους δράση οφείλεται στην κατά πολύ υψηλότερη συγκέντρωση των αναγεννητικών παραγόντων σε σχέση με τα εκχυλίσματα, καθώς και στο ότι δεν προσφέρουν μια δράση τη φορά αλλά όλες τις παραπάνω συγχρόνως.
Έτσι αποκαλείται ένα από τα πιο γνωστά και ισχυρά αντιοξειδωτικά, επιστημονικά γνωστό ως υπεροξείδιο της δισμουτάσης (SOD). Το SOD με την ιδιότητά του να καταπολεμά τις ελευθερες ρίζες, ενισχύει την ανθεκτικότητα του δέρματος και μειώνει τα ορατά σημάδια του χρόνου, αποκαθιστώντας τη νεανικότητα και τη ζωτικότητα που με το πέρασμα του χρόνου διαρκώς φθίνουν. Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει ήδη τον ισχυρό παράγοντα, καταναλώνει όμως το μεγαλύτερο απόθεμά του μέχρι την ηλικία των 40 ετών στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει τις πολλαπλές οξειδωτικές επιθέσεις που δέχεται από το περιβάλλον και τον σύγχρονο τρόπο ζωής (στρες, μόλυνση, κακή διατροφή). Γι΄αυτό είναι σημαντικό να αρχίσουμε να τον αναπληρώνουμε. Οι επιστήμονες τον έχουν ανακαλύψει σε μεγάλη συγκέντρωση σε ένα σπάνιο είδος πεπονιού που ευδοκιμεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Νότιας Γαλλίας, και πλέον έχει αρχίσει να αξιοποιείται από την ιατρική, την κοσμετολογία και τη δερματολογία.