Skip to main content
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Καταπολεμήστε την ακμή σε 5 βήματα

Η ακμή δεν είναι αποκλειστικά ένα εφηβικό δερματολογικό πρόβλημα, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Μπορεί να κάνει την πρώτη της εμφάνιση ακόμα και σε πολύ ώριμες ηλικίες και σε περιπτώσεις που στην εφηβεία ίσως και να μην είχε εμφανιστεί ποτέ.
Έχει όμως σίγουρα την τάση να μας πανικοβάλλει πολύ περισσότερο σε αυτή την ηλικία καθώς έχουμε την πεποίθηση πως είχαμε μια και καλή ξεμπερδέψει από αυτό τον εφιάλτη της νεαρής ηλικίας.
Ωστόσο, η ενήλικη καθημερινότητα, γεμάτη από παράγοντες , όπως το άγχος αλλά και οι περιβαλλοντικές τοξίνες, επιβαρύνει την επιδερμίδα οδηγώντας πολλές φορές στην εμφάνιση των πρώτων σημαδιών της. Η δερματολόγος MD Ευγενία Καλογεροπούλου μας εξηγεί τα 5 βήματα με τα οποία θα την καταπολεμήσουμε:


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ.

Ο βασικότερος τρόπος αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης της ακμής δεν είναι άλλος από το καθημερινό πλύσιμο του προσώπου με τα απαραίτητα προϊόντα. Διαλέξτε θεραπείες που περιέχουν συστατικά όπως το σαλυκιλικό οξύ, υπεροξείδιο του βενζολίου, γλυκολικό οξύ και θειάφι. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής διατηρώντας το δέρμα απαλό και καθαρό, απορροφώντας την λιπαρότητα και απομακρύνοντας όλα τα βακτήρια που βρίσκονται στο πρόσωπο και μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις. Ιδανικά, ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα και το βράδυ πριν τον ύπνο μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ.

ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ.

Μια κακιά συνήθεια των περισσοτέρων είναι να ακουμπάμε συχνά μες στην ημέρα με τα χέρια μας το πρόσωπό μας για διάφορους – συνήθως αναίτιους- λόγους. Επίσης, πολλές φορές προσπαθούμε να σπάσουμε τα σπυράκια που έχουν δημιουργηθεί. Ωστόσο αυτός είναι ο πιο λανθασμένος τρόπος αντιμετώπισης καθώς με τα χέρια μας μεταφέρουμε χιλιάδες μικρόβια που μπορούν να βλάψουν παραπάνω την επιδερμίδα μας. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουμε ανεπανόρθωτες ουλές στο πρόσωπό μας.

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ.

Τα αρνητικά αποτελέσματα του στρες τόσο στον οργανισμό όσο και ψυχολογία μας είναι γνωστά. Ο οργανισμός σε καταστάσεις υπερβολικού άγχους και στρες εντείνει την λιπαρότητα του δέρματος μέσω της υπερπαραγωγής κορτιζόλης με αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης ακμής. Προσπαθείστε, λοιπόν να παραμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο χαλαροί και επιδιώκετε να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα για να ηρεμεί ο οργανισμός.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ.

Η απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου πρέπει να γίνεται 2 φορές την εβδομάδα με σκοπό να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και να ανοίξουν οι πόροι για να δεχθούν καλύτερα και τις υπόλοιπες θεραπείες που εφαρμόζονται. Ωστόσο, καλό είναι να προτιμηθούν προϊόντα απολέπισης με μικρούς κόκκους που δεν θα βλάψουν το ευαίσθητο δέρμα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.

ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Στις περιπτώσεις όπου η ακμή επιμένει ή και επιδεινώνεται, πάψε να παλεύεις μόνη σου πριν να είναι αργά και να έχουν εξαντληθεί οι αντοχές οι δικές σου, αλλά και της επιδερμίδας σου. Αναζήτησε τη συμβολή και τη συμβουλή του ειδικού. Τα όπλα της σύγχρονης δερματολογίας στα χέρια του κατάλληλου επιστήμονα είναι πραγματικά αλάνθαστα και θα σας εξασφαλίσουν πιο άμεση και με διάρκεια αντιμετώση του προβλήματος.

Τι μπορείς να κάνεις; Συνδυαστικές θεραπείες ολιστικής προσέγγισης με τα κλασικά peeling σαλικυλκού οξέως για παράδειγμα να ενισχύονται με μη παρεμβατικά sessions φωτοθεραπείας στο εξειδικευμένο ιατρείο φωτός, όπου το δέρμα απολαμβάνει όλα τα θεραπευτικά και αναπλαστικά αποτελέσματα της δύναμης του φωτός.
Ακόμη και τα άλλοτε ανεπανόρθωτα σημάδια που έχουν αφήσει στο πρόσωπο παλαιότερες ‘μαχες’ με την ακμή μπορούν πλέον να καταπολεμηθούν στο ιατρείο με εντυπωσιακά αποτελέσματα χάρη σε θεραπείες όπως το δημοφιλές fractional laser. Σωστή διάγνωση, εξατομικευμένη θεραπευτική δράση και συγχρονα ‘όπλα’ κάνουν τον εφιάλτη της ακμής να αποτελεί σύντομα παρελθόν.