Η Θεραπεία για λαμπερό και ενυδατωμένο πρόσωπο ακόμη και τον χειμώνα

όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό CLOSE UP

 

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας μας είναι να πιστεύουμε πως έχει ανάγκη ενυδάτωσης μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αλήθεια είναι πως το κρύο, ο αέρας, η ξηρή ατμόσφαιρα στερούν από την επιδερμίδα μας την φυσική της λιπαρότητα με αποτέλεσμα εκτός από άτονο να νιώθουμε συχνά το δέρμα μας ιδιαίτερα ξηρό το χειμώνα, να μας τραβά, ενώ και συμπτώματα όπως η ατοπική δερματίτιδα και τα εκζέματα παρουσιάζονται σε έξαρση τους πιο ψυχρούς μήνες του χρόνου. 

Με τη συμβουλή του ιατρού μας μπορούμε σε πρώτη φάση να τα αντιμετωπίσουμε ακολουθώντας μια αγωγή με κρέμες φραγμού ή που περιέχουν το ιδιαίτερα ενυδατικό συστατικό uria, ή ακόμη και αναπλαστικές όταν έχει προκληθεί ρωγμώδες έκζεμα. 

Ευτυχώς η αισθητική δερματολογία έχει τις λύσεις που προλαμβάνουν τα ανεπιθύμητα φαινόμενα και ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας μας ενάντια σε εξωγενείς παραγοντες.

Για όσους θέλουν να δουν ακόμη και τον χειμώνα το πρόσωπό τους λαμπερό και ενυδατωμένο η δερματολόγος MD Ευγενία Καλογεροπούλου της 33 Derma Clinic προτείνει την θεραπεία Hydrafacial που θα χαρίσει άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.  Είναι μια θεραπεία που με τελικό σκοπό να ξαναδώσει ζωντάνια και λάμψη στο πρόσωπό μας συνδυάζει βαθύ καθαρισμό, απολέπιση, εντατική ενυδάτωση αλλά και αντιοξειδωτική δράση.

Η συνεδρία πραγματοποιείται στο ιατρείο χρησιμοποιώντας ειδικές κεφαλές με ρινίσματα διαμαντιού που εφαρμόζουν  αρνητική πίεση για να απομακρύνουν σε πρώτη φάση σμήγμα και νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Ακολουθεί  χημικό peeling γλυκόλικου και σαλικυλικού οξέος χαμηλης συγκέντρωσης για  ήπια απολέπιση και μια ακόμη μεγαλύτερης έντασης εξαγωγή ρύπων που αφήνει τους πόρους πεντακάθαρους και έτοιμους να δεχθούν το ευεργετικό cocktail ενυδάτωσης που θα ακολουθήσει δίνοντας ένα αποτέλεσμα παρομοιο με αυτό της μεσοθεραπείας. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα σέρουμ υαλουρονικού οξέος –ενός εξαιρετικά ενυδατικού παράγοντα- για άμεσα λαμπερή και βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα που έχει ανακτήσει τη σφριγηλότητά της.

Η θεραπεία Hydrafacial ενδείκνυται ακόμη και για λεπτά ή ώριμα δέρματα που συχνά υποφέρουν περισσότερο από τις επιπτώσειW του κρύου, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι πρόκειτα για μια ευχάριστη κατά την εφορμογή, καταπραϋντική διαδικασία, καθόλου επεμβατική και χωρίς να προκαλεί κανενός είδους ενόχληση ή ερεθισμό στο ήδη ταλαιπωρημένο από τις περιβαλλοντικές συνθήκες δέρμα.

Διάρκεια:30΄

Ενδεικτικό κόστος: €120-150  

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με το 33 Derma Clinic: Λ. Αλεξάνδρας 33 Αθήνα, τηλ.: 210 64 51910 

www.33dermaclinic.com | www.facebook.com/33DermaClinic