7 λόγοι που δεν έχεις το δέρμα που ονειρεύεσαι

 

Τι συμβαίνει κι ενώ τα κάνεις όλα σωστά, ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις, δεν έχεις δει ακόμη το δέρμα που σου έχουν υποσχεθεί;

 

6+1 ιδέες για το τι μπορεί να μην κάνεις σωστά:


1. Οδηγείς το δέρμα σου σε αφυδάτωση κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο σπυράκι ή ίχνος λιπαρότητας:

Χρησιμοποίησε τα προϊόντα που σκοπό έχουν να ξηράνουν την επιδερμίδα μόνο τοπικά, εκεί όπου εμφανίζεται το πρόβλημα και όχι σε όλο το πρόσωπο. Σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα πετύχεις είναι να διαταράξεις την φυσική ισορροπία της επιδερμίδας σου αναγκάζοντάς την να παράξε ακόμη περισσότερη λιπαρότητα ώστε να αναπληρώσει την υγρασία που της λείπει.

2. Δεν αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ :

Ακόμη κι αν καθαρίζεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ, υπάρχει πιθανότητα να μην το κάνεις σωστά. Αν κατά καιρούς αφήνεις στην πετσέτα σημάδια από μάσκαρα ή μεικ απ καταλαβαίνεις τι εννοούμε. Μερικές φορές, ακόμη κι αν δεν το βλέπουμε, υπολείμματα μακιγιάζ παραμένουν κλείνοντας τους πόρους και προκαλώντας από σπυράκια και δυσχρωμίες στο δέρμα μέχρι ερεθισμένα μάτια, και φυσικά εμποδίζοντας τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης να εισχωρήσουν στο δέρμα και να δράσουν. Γι’αυτό φρόντισε πάντα να αφαιρείς σχολαστικά το μακιγιάζ μέχρι το βαμβάκι να μένει απόλυτα καθαρό και στη συνέχεια προχώρησε στο πλύσιμο του προσώπου σου. Ο δερματολόγος σου θα σε συμβουλεύσει σχετικά με την ιδανική για εσένα ρουτίνα και τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας.

3. Δεν έχεις βάλει στη ρουτίνα σου την ρετινόλη:

Όσο και να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, δεν κάνεις τίποτα αν δεν ενισχύσεις ταυτόχρονα την παραγωγή νέων. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με την χρήση προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη βοηθώντας σε να δεις μείωση των ρυτίδων, καθαρούς πόρους, απαλό και πιο φωτεινό δέρμα. Η χρήση της ωστόσο πρέπει να γίνεται προσεκτικά, μόνο το βράδυ, σε ηλικές μετά τα 30 και να αποφεύγεται το καλοκαίρι οπότε και μπορεί να αντικατασταθεί με αντιοξςιδωτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες C και Ε, που ενισχύουν την ομαλή λειτουργία των κυττάρων και δρουν προστατευτικά ενάντια στις φθορές.

4. Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα:

Πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε καν τι τύπο δέρματος έχουμε και ποιές είναι οι πραγματικές του ανάγκες. Αγοράζουμε προϊοντα για λιπαρότητα όταν στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα μικτό δέρμα ή προϊόντα για ξηρό δέρμα όταν το δέρμα μας είναι απλά ευαίσθητο. Συχνά δε δεν κοιτάμε καν την ετικέτα, αλλά επιλέγουμε ένα προϊον απλά και μόνο επειδή δούλεψε σε κάποια φίλη μας. Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις αυτό το μεγάλο και συχνά μοιραίο λάθος είναι να εμπιστευτείς τον δερματολόγο σου για να διαγνώσει τις πραγματικές σου ανάγκες και να σου προτείνει τα σωστά για εσένα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται σε αυτές.

5. Πιστεύεις στις υπερβολικές υποσχέσεις των προϊόντων:

Όσο κι αν το υπόσχεται, ένα αντιρυτιδικό προϊόν δεν θα εξαφανίσει τις ρυτίδες, όπως το botox και το υαλουρονικό οξύ. Ούτε ένας λευκαντικός ορός θα έχει ποτέ τα αποτελέσματα μιας συνεδρίας laser ή μιας μεσοθεραπείας στον δερματολόγο, καθώς τα δεύτερα είναι ισχυρά επιστημονικά όπλα στα χέρια αποκλειστικά ιατρών.Αυτό δεν σημαίνει πώς για παράδειγμα μια αντιρυτιδική κρέμα δεν βοηθά καθόλου. Αν ωστόσο θέλουμε στ’αλήθεια να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως οι ρυτίδες ή η χαλάρωση του περιγράματος του προσώπου για παράδειγμα θα δούμε τα καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα στο ιατρείο. 

6. Δεν κάνεις σωστή απολέπιση:

Μήπως αφήνεις πάντα την απολέπιση για αύριο; Ή μήπως επιδίδεσαι κάθε μέρα σε μανιώδες scrub; Και τα δύο είναι λάθος, αφού στην πρώτη περίπτωση αφήνεις τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται και την επιδερμίδα σου να δείχνει συμφορημένη, θαμπή και ανίκανη να επιτρέψει στα προίόντα περιοποίησης να εισχωρήσουν, ενώ στη δεύτερη το μόνο που πετυχαίνεις είναι να καταστρέφεις την φυσική ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας σου και τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας και να προκαλείς ερεθισμό. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου μπορείς να κάνεις απολέπιση 1-3 φορές την εβδομάδα με απαλές κινήσεις για περίπου 1 λεπτό. Προσοχή όμως, μην επιχειρεις να ξεφορτωθείς ακμή και μαύρα στίγματα με μηχανικό scrub. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε την χημική απολέπιση, είτε χρησιμοποιώντας στο σπίτι προϊόντα με β-υδροξυοξύ (bha) που θα σου συνταγογραφήσει ο δερματολόγος σου, είτε εφαρμόζοντας τις κατάλληλες θεραπείες στο ιατρείο για πιο άμεσα αποτελέσματα.

 

7. Βάζεις αντηλιακό μόνο στην παραλία:

Μπορεί να το αφήσαμε τελευταίο αλλά στην πραγματικότητα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για υγιές, νεανικό, τέλειο δέρμα. Αν δεν βάζεις αντηλιακό κάθε μέρα, χειμώνα και καλοκαίρι, με ήλιο και με βροχή, όλες οι δήθεν αθώες, τυχαίες, απροστάτευτες συναντήσεις σου με την ήλιο λειτουργούν αθροιστικά και δεν θα αργήσεις να δεις τα αποτελέσματα, είτε πρόκειται για πανάδες, φωτογηρανση, φωτοαλλεργίες, και φυσικά την σταδιακή αποδυνάμωση της άμυνας της επιδερμίδας ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με το 33 Derma Clinic: Λ. Αλεξάνδρας 33 Αθήνα, τηλ.: 210 64 51910 

www.33dermaclinic.com | www.facebook.com/33DermaClinic